TEAMCOACHING

FOCUS OP SAMENWERKING EN SYNERGIE

Het creëren van samenwerking en onderlinge synergie is in elke organisatie een uitdaging. Het team functioneert niet altijd optimaal. Soms sluiten normen, waarden en persoonlijke belangen niet vanzelfsprekend op elkaar aan. Elkaars kwaliteiten worden hierdoor niet optimaal benut. Ook ontstaan binnen een team patronen die in de dagelijkse praktijk niet altijd zichtbaar of bespreekbaar zijn. Het is belangrijk om op deze zaken te focussen.

Van Hofwegen Training & Advies maakt deze zaken bespreekbaar tijdens Teamcoaching. In mijn coaching faciliteer ik teams bij hun eigen ontwikkelvraag. Wat willen jullie verwezenlijken, waar gaan jullie voor, welke belemmeringen kom je daarbij tegen en hoe kun je daarmee omgaan?

Ieder team is anders, heeft zijn eigen unieke mix van vaardigheden, eigenschappen en kwaliteiten. Ieder coachingstraject is daarom ook anders. Soms kort, soms lang. Op de werklocatie of juist niet. Ik zoek (in overleg) de instrumenten die het best passen bij de thema’s die spelen in jouw team.

Mijn ervaring is dat een korte interventie in de vorm van een teamtraining bijzonder effectief is. Het is een stevig fundament. Binnen de teamtraining kijken we naar de persoonlijke behoeftes binnen het team, maar leggen we het accent op de onderlinge samenwerking en synergie. Vaak is dit al voldoende of in het slechtste geval een hele goede start om een team beter te laten functioneren.
De teamcoaching bij Van Hofwegen training & Advies richt zich dus in eerste instantie ook vooral op teamtraining. Indien nodig breiden we dit uit.

VOORDELEN VAN TEAMCOACHING DOOR TEAMTRAINING BIJ VAN HOFWEGEN TRAINING & ADVIES ZIJN:

  • versterking van de teamspirit in een van vele groepsactiviteiten​
  • het zorgt direct voor ontspanning, verbinding en ontwikkeling in zowel beginnende als ervaren teams​
  • verrassende invalshoeken inspireren het team om beter te presteren
  • het is gericht op concrete resultaten met het doel van mens, team en organisatie voor ogen
  • teaminzichten worden verdiept tijdens groepsgesprekken
  • het in werkvormen samen onderzoeken en reflecteren zet een team aan tot groei
  • het actief blootleggen en bespreken van pittige vraagstukken
  • het biedt praktische handvatten voor zichtbare en voelbare veranderingen in de eigen praktijk

Ben je geïnteresseerd... Maak een afspraak via de mail! Of neem gerust contact op met mij: 06-27 11 78 78 .   

Scroll naar boven