IDEE-ONTWIKKELING: UITGEWERKT IDEE-IN-1-DAG

Of het nu voor een kleine update of een grote doorbraak is, Van Hofwegen Training & Advies biedt de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig uitgewerkt idee-in-1-dag te realiseren. Een proces waar je normaal gesproken door de ‘waan van de dag’ weken over doet wordt door de energie en focus in de training aanzienlijk verkort.

INTRODUCTIE

Waar blijft dat unieke idee of die waardevolle ingeving? Heb je als organisatie behoefte aan vernieuwende en creatieve concepten, nieuwe producten of processen? Of zoekt jouw team of afdeling oplossingsrichtingen voor een probleem? Ik geloof dat medewerkers gedreven zijn en vol ideeën zitten die de organisatie richting geven, keuzes mogelijk maken en leiden tot actie en resultaten. Vaak echter slokt de waan van de dag je op of kom je er niet aan toe om tijd te besteden aan het bedenken van nieuwe dingen voor een kleine update of een grote doorbraak. Ook komen veel ideeën helaas vaak niet verder dan de koffieautomaat.

Wanneer je als team, afdeling of organisatie luistert naar deze ideeën en medewerkers de ruimte geeft om ze uit te voeren, worden medewerkers enthousiast en zijn ze ook verantwoordelijk voor hun werk.
In de sessie “UITGEWERKT IDEE-IN-1-DAG” bedenk je samen met jouw team de beste ideeën en maakt ze gereed om uit te voeren. Van Hofwegen Training & Advies begeleidt organisaties tijdens deze sessie en verkort het proces dat normaal weken of maanden in beslag neemt tot een interactieve ontwikkeldag van 09.00 – 17.00 uur!

RESULTATEN; WAT LEVERT HET OP?

Na een dag intensief werken heeft iedereen elkaar geïnspireerd met nieuwe ideeën. Aan het einde van de dag is het allerbeste ‘beste idee’ uitgewerkt tot een plan van aanpak. Met behulp van het plan van aanpak kan het beste idee worden verwezenlijkt en worden toegepast in de praktijk. Kortom: van idee naar actie, van brein naar beweging en van inspiratie naar betere prestatie.

VORM

De dag kan worden bestempeld als een ‘snelkookpansessie’ en bestaat uit interactieve onderdelen zoals discussies, brainstorm, speeddates en een door Van Hofwegen Training & Advies ontwikkelde idee-ontwikkelwedstrijd. De ervaring die ik heb met deze sessie heeft mij geleerd dat de resultaten die onder ‘hoge druk’ worden gerealiseerd kwalitatief minstens even goed, zo niet beter zijn dan de resultaten die voortkomen uit een traject van maanden. Dit komt omdat er tijdens de dag volledige focus is. Deze focus in combinatie met de onderlinge strijd én samenwerking van de idee-ontwikkelwedstrijd brengt de denkenergie binnen teams op een hoger niveau. Vanzelfsprekend staan de 3 E’s, educatie, entertainment en empowerment ook weer aan de basis van de sessie. De inhoud is leidend, het plezier en de werkvormen leiden tot betere resultaten en het eindproduct kan direct worden toegepast in de praktijk.

VOOR WIE?

De sessie “UITGEWERKT IDEE-IN-1-DAG” is bestemd voor energieke teams, afdelingen of organisaties die ideeën willen vormen en laten werken. Teams, afdelingen en organisaties die een stap willen maken en willen doorontwikkelen.

PROGRAMMA

Voorafgaand aan de dag bereid ik de dag voor met jou of jouw team en bespreek dan de behoefte voor het eindproduct.

Tijdens de dag zelf ben ik de katalysator en bewaak ik het einddoel.

De dag is ingedeeld in drie delen.

 • Deel 1 bestaat uit discussies, brainstormsessies, speeddates en nog veel meer om bijvoorbeeld de volgende vragen te beantwoorden:
  • “Met welke ideeën kun je jouw werk verbeteren”? Of
  • “welk idee helpt jouw team of de organisatie een sprong vooruit”?
   Ik help om gestructureerd te brainstormen, zodat je resultaat uit je brainstorm krijgt, jouw team naar elkaar luistert en elkaars ideeën met enthousiasme ontvangt.
 • In Deel 2 worden de belangrijkste ideeën en verbeterpunten uit deel 1 in kleine teams uitgewerkt. De uitwerking bestaat uit de HOE-vraag. Hoe geven we de ideeën en verbeterpunten vorm? Hoe gaan we de ideeën en verbeterpunten realiseren? De werkvorm die hiervoor wordt gebruikt heet ‘het beste idee’ en bevat een competitie-element.
  Dit geeft een synergie-effect. De teams strijden tegen elkaar en halen daardoor tegelijkertijd het beste in elkaar naar boven.
 • In Deel 3 wordt door alle deelnemers gezamenlijk ‘één beste idee’ en de uitwerking ervan gekozen. Alle teams ontwikkelen vervolgens in de finale-ronde van ‘het beste idee’ een plan van aanpak. Tijdens een spannende pitch wordt dit gepresenteerd aan een jury, waarna het beste plan van aanpak wordt bepaald.

Na de dag kan ik nog een bijdrage leveren aan de uitvoering van het plan van aanpak van het beste idee en meehelpen te sturen naar een concreet resultaat.

DUUR VAN DE SESSIE

De sessie bestaat uit 1 dag van 09.00 uur – 17.00 uur

AANTAL DEELNEMERS:

minimaal 8, maximaal: geen.

TEAMINVESTERING:

De exacte opzet, invulling en prijsstelling van de training bepaal ik graag samen met jou op basis van het uitgebreide voortraject.

Laat je inspireren… en schrijf je in.
Of neem gerust contact op met mij: 06-27 11 78 78   

Scroll naar boven