TEAM-ONTWIKKELING: HELP!; Effectief Samenwerken

Effectief en plezierig samenwerken in een team en ook nog met goede resultaten. Het is mogelijk! Van Hofwegen Training & Advies laat je in de training HELP! ontdekken hoe je dit kunt realiseren. Met een door jouw team op maat ontwikkeld eindproduct dat je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

TEAM-ONTWIKKELING HELP!

INTRODUCTIE

Effectief samenwerken; hoe doe je dit nu precies?
Effectief samenwerken is van doorslaggevend belang voor het behalen van de gewenste resultaten bij werk waar meerdere personen bij betrokken zijn. Als collega's het werk goed op elkaar afstemmen, elkaar ondersteunen en werk van elkaar overnemen, neemt de werkdruk vaak fors af. Tegelijk werken teams effectiever en efficiënter toe naar het gemeenschappelijke resultaat. De leidinggevende kan de samenwerking verbeteren door binnen het team, of met andere teams afspraken te maken. De gerichte teamtraining van Van Hofwegen Training & Advies helpt ook.

Waarom?
De training “HELP! Effectief Samenwerken” geeft verfrissende inzichten over jullie samenwerking als team. In mijn rol als professionele katalysator laat ik je ervaren dat betrokkenheid, effectieve communicatie en zelfkennis leiden tot de beste samenwerking in teams. Je ontdekt hoe jij en jouw teamleden hieraan bijdragen. Daarnaast definieer je als team specifieke bouwstenen die nodig zijn voor een blijvende effectieve samenwerking en resultaatverbetering.

RESULTATEN; WAT LEVERT HET OP?

  • Jullie zijn je als team bewust van de sterke- en ontwikkelpunten van jullie teamwerk.
  • Jij en jouw directe collega’s hebben begrip gekregen voor elkaar en elkaars hulpvragen.
  • Jullie zijn nu als team in staat om gevraagd en ongevraagd de samenwerking op te zoeken en zullen beter communiceren.
  • Je begrijpt wat er precies voor nodig is om effectief samen te werken binnen jouw team, afdeling en organisatie. Je hebt hiervoor namelijk zelf de bouwstenen ontwikkelt. Je kunt er mee aan de slag.
  • Je kunt met de bouwstenen in de dagelijkse praktijk verder bouwen aan een blijvende effectieve samenwerking binnen jouw team, afdeling of organisatie.

VORM

Interactie typeert deze training. Maar ook ontdekken en leren. Elkaar inspireren en motiveren. Theorie, discussie, filmpjes, speeddates en verrassende werkvormen wisselen elkaar af.  Het team werkt toe naar het door het team gestelde doel en maakt bouwstenen voor een blijvende effectieve samenwerking en resultaatverbetering.

De dag staat bol van werkvormen waarbij je als team ‘aan de slag’ gaat en samen of in kleine subgroepen ontwikkelt, bouwt en ervaart.

Vanzelfsprekend staan de 3 E’s, educatie, entertainment en empowerment ook weer aan de basis van deze training. De inhoud is leidend, het plezier en de werkvormen leiden tot betere resultaten en het eindproduct kan direct worden toegepast in de praktijk.

VOOR WIE?

De training “HELP! Effectief Samenwerken” is bestemd voor teams die op plezierige en effectieve wijze willen samenwerken en het resultaat van het team willen verbeteren.

PROGRAMMA

09:30 Start training

  • Welkom en inleiding
  • Inzicht verkrijgen in het teamfunctioneren met behulp van prikkelende stellingen, inspirerende filmpjes, discussie en overleg
  • Het ontwikkelen en maken in kleine groepen van Bouwstenen voor effectieve samenwerking en resultaatverbetering. 
  • Het prioriteren van de Bouwstenen in groepen
  • Pitch van de groepen en plenaire einddiscussie

Alle onderdelen bestaan uit verrassende en inspirerende werkvormen die leiden tot een concreet eindresultaat.

16:30 Einde training

DUUR VAN DE SESSIE

De sessie bestaat uit 1 dag van 09.30 uur – 16.30 uur

AANTAL DEELNEMERS:

Minimaal 8, maximaal: geen. Deze training wordt in-company gegeven.

TEAMINVESTERING:

De exacte opzet, invulling en prijsstelling van de training bepaal ik graag samen met jou op basis van het uitgebreide voortraject.

Laat je inspireren… en schrijf je in.
Of neem gerust contact op met mij: 06-27 11 78 78   

IMPRESSIE

Scroll naar boven